Preregistracija vozila

Izricanje prve mjere naići će na žestok otpor i odgovor srpskog naroda na sjeveru Kosova, saopštila je Srpska lista povodom odluke Vlade Ksoova da preregistraciju vozila na "RKS" podjeli na četiri faze.

Kako se navodi u saopštenju, Srpska lista u ime srpskog naroda sa Kosova poručuje Kurtiju da su svijesni namjera Kosova.

“Imajući u vidu plan Albina Kurtija da Srbima koji posjeduju legalne i legitimne registarske oznake koje izdaju organi Republike Srbije izriče nekakve ukore i druge kazne, u ime srpskog naroda sa ovih prostora želimo da mu jasno i nedvosmisleno poručimo da će izricanje prve mjere novčane kazne biti povod za žestok odgovor i otpor srpskog naroda, jer smo svijesni pravih namjera vlastodržaca iz Prištine”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, "svi koji misle da će srpski narod nemo posmatrati obespravljivanje, ukidanje "KM" tablica , slobode kretanja i ugrožavanje opstanka, grdno se varaju".

Srpska lista je istakla da najava Albina Kurtija nije ništa drugo nego želja da se nastavi sa planom progona Srba sa svojih vjekovnih ognjišta.  

Izvor: Kosovo Online