U korist Kosova

Demokratski savez Kosova i Alijansa za budućnost Kosova pozvali su premijera Albina Kurtija da odluku o srpskim registarskim tablicama donese u koordinaciji sa međunarodnom zajednicom, prenosi Ekonomija onlajn.

Poslanica LDK Valentina Bunjaku rekla je za Ekonomiju onlajn da je odgovornost premijera Albina Kurtija da sporazumi i njihova primjena budu u koordinaciji sa međunarodnom zajednicom, dodajući da svaka odluka treba da bude u korist Kosova.

„Mi smo kao opoziciona stranka izneli svoj stav, Kurtijeva je odgovornost da svi ovi sporazumi budu urađeni u koordinaciji sa međunarodnom zajednicom jer smo zahvaljujući njima danas ovde. Pristup premijera Kurtija protiv naših saveznika nije dobar. On mora da donosi odluke koje idu u korist Kosova“, rekla je Bunjaku.

Poslanik opozicije iz Alijanse za budućnost Kosova Shemsedin Dreshaj rekao je da treba da se radi u interesu Kosova, a ne u interesu rukovodstva.

„Kosovo je plod lokalnog i međunarodnog doprinosa. Lokalnu politiku treba usaglasiti sa našim prijateljima, nema mjesta za liderstvo, moramo djelovati u skladu sa interesima zemlje, bez obzira na individualno rukovodstvo. Premijer je odgovoran za organizaciju života u državi, preuzeo je odgovornost. Nije u interesu zemlje preduzimanje proizvoljnih akcija u individualnom interesu, država je na prvom mjestu“, rekao je Dreshaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online