Kritika

Lideri opozicionih partija tokom prethodne nedjelje kritikovali su vladu Albina Kurtija, a zajednički imenitelj nihovim izjavama bila je ocjena da se premijer ne razume u ekonomiju, prenosi Reporteri.

Predsjednik Demokratskog saveza Kosova Lumir Abdixhiku izjavio je da su za dvije godine Kurtijeve vladavine zabilježeni neki od najnegativnijih ekonomskih pokazatelja.

"Albin Kurti se ne razume u ekonomiju. Ali on razume propagandu. Nažalost, propaganda ne čini ekonomiju. Tri glavna makroekonomska indikatora, inflacija, trgovinski deficit i ekonomski rast, daju danas pravu sliku Kosova", rekao je Abdixhiku.

Lider Alijanske za budućnost Kosova Ramush Haradinaj nazvao je premijera "običnim prevarantom" i dodao da su izjave zvaničnika Vlade o ekonomskom neutemeljene u činjenicama i uvreda. Haradinaj je ocjenio i da je život na Kosovu postao nepodnošljiv.

Prvi čovjek Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi izjavio je da je Kurti usporio dijalog sa Srbijom, a iz njegove partije iznete su ocjene da vlada obmanjuje građane kada govori o "ekonomskom procvatu" i da se da se Kosovo suočava sa najvećom ekonomskom i energetskom krizom u posljednjih 20 godina.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri