Previše prijavljenih!

Ministarstvo privrede saopštilo je sinoć da je privremeno obustavilo javni poziv za subvencionisanje energetske efikasnosti za građane, prenosi Koha.

Kako se navodi u saopštenju, poziv je zatvoren jer je broj prijavljenih iscrpeo budžet predviđen za subvencionisanje u prvoj fazi.

"Javni poziv za subvencionisanje energetske efikasnosti za građane, otvoren 06.10.2022. godine, danas je privremeno zatvoren za prijavu, pošto je broj prijava iscrpeo budžet predviđen za ovaj poziv. Ovaj obračun je napravljen na osnovu kriterijuma da će svaka subvencija biti po maksimalno dozvoljenoj cijeni, dok će poziv biti ponovo otvoren sa preostalim sredstvima nakon što prve prijave budu razmatrane od strane Komisije za ocenjivanje za razmatranje zahteva za subvenciju", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je saopštilo da je ukupan broj prijavljenih za prvu fazu 5.992, dok je trošak ostvaren preko šest miliona eura, koliko je bilo predviđeno za prvu fazu.

Najviše njih prijavilo se za subvencionisanje kupovine Invertora - 2.656 lica, za kotlove na biomasu 816 lica, za peći na biomasu 1207 lica.

Izvor: Koha ditore/Kosovoonline