Bivši univerzitetski profesor

Bivši univerzitetski profesor Milazim Krasniqi izjavio je da "vulgarni i bizarni" spot Pokreta Samoopredjeljenje (VV), u kome su političke stranke koje su bile dio prošlih vlada i bivši lideri optuženi za 20 godina razaranja, najavljuje nove izbore jer je, kako smatra, vlada Albina Kurtija totalni promašaj.

Krasniqi smatra da Kurtijeva vlada ne zna kako da se suoči sa unutrašnjom, ekonomskom, energetskom, obrazovnom, zdravstvenom i diplomatskom krizom, niti ima hrabrosti da se suoči sa izazovima koji svaku vladu Kosova čekaju u procesu nedovršenog dijaloga sa Srbijom.

Krasniqi je na Facebooku naveo da bi zapravo pravi spot mogao da se napravi od "nasilnih akcija" Pokreta Samoopredjeljenje tokom godina, kao dobar podsjetnik glasačima Kurtijevog pokreta za koga su glasali.

"Paljevine u Skupštini, brutalni napadi na policiju, otmice kamiona sa robom, napadi na javne službenike, paljenje porodičnih automobila molotovljevim koktelima... Takav spot bi bio dobar podsjetnik glasačima Pokreta Samoopredjeljenje za koga su glasali", kaže Krasniqi.

Prema njegovim riječima, glasači Pokreta Samoopredjeljenje imaju pravo da se nikada ne predomisle, dok se svi ne razbesne, dok se Kosovo u pregovorima ne bude tretiralo kao dodatak "srpskog svijeta" i dok i posljednji Albanac ne ode sa Kosova.

"Vulgarna i bizarna tačka, napravljena zajedno sa izdajničkim napadom na 25.000 nastavnika i prosvetnih radnika, takođe je provokacija za nerede. Čini se da Pokret Samoopredjeljenje planira da iskoristi eventualne nemire kao smokvin list da pokrije sramotu zbog svrgavanja Kurtijeve vlade", kaže Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online