Politički analitičar

Politički analitičar Shkodran Ramadani kritikovao je ratnu retoriku premijera Albina Kurtija i ocjenio da uz takvu retoriku jedino ima smisla pozvati kompanije za proizvodnju oružja da investiraju na Kosovu.

On je na Facebooku naveo da takvim diskursom ne mogu da se ubede kompanije koje se bave automobilima, tehnologijom i drugim oblastima da investiraju na Kosovu jer ti biznisi prave planove samo u uslovima mira i stabilnosti.

Investitori, kako je rekao, ne preuzimaju rizik u društvu u kojem vlada stvara i podstiče haos u svakom sektoru, posebno u oblasti bezbjednosti i energetike.

"Situaciju čini još apsurdnijom činjenica da, osim od Albina Kurtija, do sada nije bilo ozbiljnog upozorenja od međunarodnih obavještajnih službi (kao u slučaju Ukrajine) da se na Kosovu sprema rat. Opsesija vlade ratom i nesposobnost za upravljanje energetskom krizom stvaraju paniku, anksioznost, ostavljajući zemlju na milost i nemilost drugim zemljama. A ironija je sljedeća: tamo gdje je najveća vjerovatnoća rata (sjever), tamo je i najveća stabilnost sa snabdjevanjem električnom energijom. Čak i besplatno. Redak paradoks, koji samo vlada idiota može da stvori", naveo je Ramadani.

Izvor: Kosovo Online