Čuvaju djecu

Članca Predsjedništva Savjeta roditelja Kosova Salije Gajtani Osmankaq je rekla je da su zbog štrajka ugrožena radna mjesta mnogih roditelja koji ne mogu na posao jer čuvaju djecu, prenosi Koha.

Ona je u razgovoru za emisiju "038" rekla da će roditelji prištinskih predškolskih ustanova u utorak imati sastanak sa direktorkom za obrazovanje u Prištini Besianom Musmuratijem i sa ministarkom obrazovanja Arberie Nagavci.

„Štrajk ne pogađa samo djecu, već i njihove porodice. Imamo blizu 1.600 djece koja pohađaju predškolske ustanove u Prištini. Zamislite da je već skoro 1.600 porodica zarobljeno, imaju mnogo problema, a njihovi poslovi su takođe ugroženi. Djeca pohađaju vrtić jer su oba roditelja na poslu. Poslovi su im ugroženi jer jedan od roditelja mora da uzme slobodno da čuva djecu. Djeca se moraju voditi na čuvanje kod drugih članova porodice. To je veoma neprijatna situacija”, rekla je Osmankać.

Ona je rekla da se štrajk pretvorio u političku bitku i da se više ne radi o povećanju plata kao i da je čitav teret pao na djecu.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore