Zahtjevi neispunjeni

Savjet roditelja Kosova održaće sutra sjednicu na kojoj će odlučiti o povratku djece u škole, potvrdio je predsjednik Savjeta roditelja Jeton Demi, prenosi Reporteri.

Demi je rekao je da će sjednica Savjeta roditelja biti održana sutra i ukoliko do tada ne bude dogovora Vlade i Sindikata obrazovanja, Savjet će doneti odluku da se djeca od ponedjeljka vrate u školu.

"Sutra će biti održana sjednica Savjeta roditelja na kojoj će se sagledati situacija i doneti odluka o konkretnim koracima za povratak djece u škole od ponedjeljka. Ove detalje ćemo objaviti na vrijeme, a do tada ćemo vidjeti da li će biti pomaka u prekidu štrajka i povratku djece u škole”, rekao je Demi.

Demi je rekao da se prema nekim informacijama iz medija očekuje sastanak ministarke prosvete Arberie Nagavci i predstavnika Sindikata obrazovanja, ali ovaj sastanak nije na nivou dijaloga kako su sindikati zahtjevali.

"Imamo neke informacije objavljene u medijima da se očekuju sastanci Ministarstva prosvete i Sindikata obrazovanja i sastanci na različitim nivoima, ali ne u smislu socijalnog dijaloga kako su sindikati tražili“, rekao je on.

Čelnici Sindikata obrazovanja najavili su da će štrajk biti nastavljen sve dok Vlada ne ispuni njihove zahtjeve.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri