Poručio Vučiću

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhela Sveçla poručio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da Kosovo nije okupirano i da albanski narod "više nije slab kao ranije", prenosi Gazeta express.

Sveçla je odgovorio Vučiću, koji je zatražio da Policija Kosova ne patrolira graničnom linijom duž jezera Gazivode. On je istakao da "Vučićeve izjave podsjećaju na Miloševićev režim".

"Za nas sredovečne, ove izjave podsjećaju na kraj 80-ih, početak 90-ih godina. Ovo govori Miloševićev ministar propagande, to je isti jezik i isti pristup“, rekao je Sveçla.

Sveçla je dodao da albanski narod više nije slab kao što je bio i da Kosovo nije okupirano.

"Albanski narod nije više slab, a Kosovo nije okupirano kao tada. Mi smo nezavisna država i imamo institucije koje su spremne da budu gospodari svoje zemlje i imamo najbolje saveznike u toj namjeri“, izjavio je on.

Sveçla je naglasio da se na Kosovu ne primjenjuje nasilje nad srpskim narodom.

"Niko nije primjenio nasilje nad srpskim narodom na Kosovu, oni su građani Kosova. Umorni su od kriminala i gangstera na sjeveru. Ne postoji slučaj da je Policija Kosova tukla i vređala nekog građanina tamo. Ne postoji zabrana da Policija Kosova funkcioniše u četiri opštine na sjeveru. To čujem samo od Vučića i Petkovića. Nije tačno da na sjever ne mogu da idu specijalizovane snage, posebno se pojačavamo granično“, naveo je ministar.

On je juče na Facebooku napisao da je Policija Kosova započela redovno patroliranje graničnom linijom sa Srbijom, kao i čitavog područja jezera Gazivode.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon toga istakao da Albanci pokušavaju tihu okupaciju sjevera Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express