Predsjednik sindikata prosvete

Predsjednik Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i tehnologije Rahman Jasharaj izjavio je da su sve prethodne vlade imale otvorena vrata za dijalog osim vlade na čijem je čelu Albin Kurti, prenosi Gazeta express.

"U svim drugim vladama su nam vrata za razgovor bila otvorena, vjerujte mi i kada smo štrajkovali tri nedjelje u vladi Ramusha Haradinaja nikada nam nije zatvorio vrata, sastajali smo se šest puta. U vladi Ise Mustafe smo takođe imali otvorena vrata, čak i sa gospodinom Hotijem“, rekao je Jasharaj.

Dodao je da je sada situacija drugačija i da su premijeru Albinu Kurtiju poslali čak 82 pisma, ali da do sastanka sa njim nikada nije došlo.

"Od formiranja vlade Albina Kurtija poslali smo ukupno 82 pisma. Bila su upućena Kurtiju i ministrima za sastanak“, rekao je Jasharaj.

Dodao je da su se jedino sastali sa ministarkom prosvete Arberie Nagavci, za koju kaže da zna da ima limitirana ovlašćenja i da ne može da odgovori pozitivno ili negativno na zahtjeve koji se odnose na budžetsku stranu, kao i na zakon o plati.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore