Ministarka prosvete

Ministarka prosvete, nauke, tehnologije i inovacija Arberie Nagavci reagovala je na tvrdnju sindikata obrazovanja da ne postoji dijalog sa ministarstvom navodeći da je imala konstante sastanke sa članovima Ujedinjenog sindikata obrazovanja, kao i da su nadležni ispunjavali sve njihove zahtjeve.

"Sa punom odgovornošću vas obavještavam da smo, od početka mog mandata, održali nekoliko sastanaka sa predstavnicima Ujedinjenog sindikata obrazovanja, na kojima smo razgovarali o aktuelnim pitanjima u obrazovanju. Uvijek smo dobijali zahtjeve i izlazili smo im u susret i ne samo to, nego smo prevazilazili njihove zahtjeve", napisala je Nagavci.

Ministarka je istakla da ne postoji pitanje koje je pokrenuto tokom sastanaka i koje nije obrađeno.

"Odlučili smo i sa puno volje da se, pored regulisanja kvaliteta obrazovanja, bavimo i gorućim pitanjima koja su uglavnom rezultat preko 20 godina zanemarivanja. Ne postoji stvarna zabrinutost nastavnika kojom se nismo pozabavili i nastavićemo da to činimo. Ali sada je vrijeme ne samo da pomognemo nastavnicima, već da ne diskriminišemo i ne kršimo pravo naše djece na obrazovanje", poručila je Nagavci.

Ona je dodala da je učestvovala i na Kongresu Ujedinjenog sindikata gdje je predsjednik Jasharaj reizabran.

"Sastanci sa Ujedinjenim sindikatom obrazovanja su bili kontinuirani. Članovi sindikata su dio savjeta i radnih grupa u Ministarstvu, i do sada su bili dio donošenja odluka u politici mnistarstva", poručila je Nagavci.

Izvor: Kosovo Online