Portparol PDK

Portparol Demokratske partije Kosova Faton Abdullahu je vladu premijera Albina Kurtija opisao riječima "obećana nada i razočarenje" jer ništa što je obećao dok je bio u opoziciji nije ispunio.

Avdullahu je na Facebooku naveo nekoliko tema koje je Kurti, dok je bio u opoziciji, potencirao od snižavanja cijena najosnovnijih prehrambenih artikala do velikih kapitalnih projekata i istakao da se dešava upravo suprotno - građani danas žive gore, nesigurniji u budućnost i plaše se za svoju egzistenciju.

"Obećavanje smanjenja cijene energenata, donelo je samo enormno poskupljenje. Obećao je da će sniziti cijene prehrambenih proizvoda, sve cijene rastu za vrijeme njegove vlade. On je obećao da nema dijaloga bez uslova i izvinjenja Srbije, a završeno je tehničkim dijalogom. Obećao je da će se boriti protiv korupcije, njegova vlada je završila u mnogim koruptivnim poslovima i njihovoj zaštiti", napisao je on.

Dodao je da je Kurtijevo obećanje o zaposlenju za mlade donelo razočarenje i ispunilo ambasade hiljadama zahtjeva mladih stručnjaka. Njegova lista je duga.

"Obećao je da će zatvoriti Kosovsku agenciju za privatizaciju, nastavlja da prodaje društvenu imovinu novim talasima privatizacije. To je obećavalo ekonomski razvoj, donelo je samo osiromašenje i ekonomsku krizu za građane. Obećao je velike kapitalne projekte, dok sredinom mandata još nije realizovao nijednu kapitalnu investiciju, veliku nulu napretka", kaže Avdullahu.

Prema njegovim riječima, sva ova obećanja su data samo da bi se osvojili glasovi.

"Nedostatak kompetencija i znanja svakodnevno degradira svaku sferu političkog, društvenog i državnog života", kaže on.

Upitao je kojim imenom da nazovemo ovog premijera i ovu Vladu sa ovim rezultatima, sa drastičnim promjenama između obećanja i upravljanja?

Izvor: Kosovo Online