Lider AAK

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj ocjenio je da premijer Albin Kurti svojim upravljanjem ugrožava Kosovo i poručio mu da da "ima nešto vrednije od premijerske fotelje”.

“Parametri vaše vladavine su, nisu samo štetni već su i opasni za državu. Na političkoj sceni podjelili ste društvo kao nožem, na vjerskom nivou promovišete teme koje ugrožavaju ne samo vjersku toleranciju, koja je među Albancima bila uzvišena vrijednost, već i kulturni i nacionalni identitet; vaša vlada je bacila ekonomiju zemlje na koljena; preduzeća vodite ka bankrotu, Vaš pristup opštinama je neprijateljski; srednji sloj društva pretvarate u socijalnu kategoriju; hiljade nastavnika, ljekara, policajaca, državnih službenika, radnika u javnom i privatnom sektoru, ali i drugih, danas imaju problem da prežive", naveo je između ostalog Haradinaj.

Ministarstvo privrede, dodao je, potrošilo je nula eura na energetske kapacitete, a leti se upozorava na nestanke struje.

Povodom dijaloga sa Beogradom, Haradinaj je naveo da umjesto Kurti samo insistira na konačnom sporazumu o međusobnom priznanju, on promoviše dokument o međusobnom nenapadanju.

"Ovaj dokument je potpisan u junu 1999. godine i Kosovo se tamo ne vraća”, naveo je Haradinaj i poručio Kurtiju da "ima nešto vrednije od premijerske fotelje”.

Izvor: Kosovo Online