Kamufliranje

Predsjednik LDK Lumir Abdixhiku nije želeo da komentariše da li treba ukloniti administrativno uputstvo koje zabranjuje nošenje marama u školama. U odgovoru za Gazetu express, Abdixhiku je rekao da je riječ o nebitnoj temi koju je proizvela sama vlada da bi zakamuflirala "političku nesposobnost”.

"Ne namjeravam da se bavim nebitnim temama koje proizvodi sama vlada da pokrije Kurtijevu nesposobnost upravljanja“, rekao je Abdixhiku.

On je rekao da je njegova stranka posvećena drugim temama.

"Za LDK je alarmantno povećanje cijena od 14,2 odsto u jednoj godini. Velika energetska kriza i nereagovanje vlade i dalje zabrinjavaju. Zabrinuti smo i zbog investicionih blokada Kosova i nedostatak kapitalnih projekata kao nikada do sada – postoje čitava ministarstva sa nula posto realizacije. Alarmantno zanemarivanje zdravlja i neuspjeh u snabdevanju naših bolnica osnovnim lijekovima i dalje izaziva zabrinutost. To su brige naših građana i tu ćemo voditi naš politički diskurs”, kazao je Abdixhiku.

Podsjetimo, Kurti je tokom današnje konferencije kazao da ne bi trebala da postoji zabrana nošenja marama u školama, dodajući da bi trebala da postoji starosna granica, od 16 godina.

A na društvenim mrežama je počela kampanja za ukidanje administrativnog uputstva koje zabranjuje nošenje vjerskih uniformi u školama.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express