Ne može se desiti...

Potpisivanje deklaracije za rješavanje pitanja nestalih tokom rata na Kosovu, između premijera Kurtija i predsjednika Srbije Vučića, nije potvrdio šef delegacije za nestala lica u okviru Kosova i Srbije Andin Hoti.

On je za Radio Kosovo rekao da se tako nešto ne može desiti, jer je na posljednjem sastanku srpska strana odbila da koristi termin "silom nestali" na zahtjev kosovske strane.

Premijer Albin Kurti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaju se 18. avgusta u Briselu i na tom sastanku, prema pisanju medija u Beogradu, trebalo bi da bude potpisana zajednička izjava za rješavanje pitanja nestalih lica tokom rata na Kosovu. Kako piše srpski list "Nova", tekst deklaracije je usaglašen i čeka se trenutak za njeno potpisivanje.

Ali tako nešto nije potvrdio ni predsjedavajući delegacije za nestala lica u dijalogu Kosovo-Srbija Andin Hoti. On je za radio Kosovo rekao da ne zna da je potpisana takva izjava.

„Do posljednjeg sastanka u Briselu, znači delegacije Kosova i Srbije po pitanju nestalih lica za deklaraciju, nismo postigli nikakav dogovor i nisam upoznat i ne vjerujem da će takav dogovor biti postignut u Briselu", rekao je Hoti.

Hoti je rekao da se o potpisivanju deklaracije o nestalim razgovaralo u nekoliko prethodnih rundi dijaloga u Briselu, ali je srpska strana odbacila stav kosovske strane u terminološkom aspektu.

Inače, zvanični dnevni red sastanka Kurtija i Vučića 18. avgusta u Briselu nije objavljen.