Projekat Srbije

Profesor filozofije Blerim Latifi ponovo je reagovao na zahtjeve da se ukine administrativno uputstvo koje je Ministarstvo prosvete donelo prije nekoliko godina, a kojim se zabranjuje ulazak u osnovne i srednje škole u vjerskoj odeći. Ukidanjem te administrativne mjere omogućilo bi se nošenje marama u školama.

"Oni im nisu davali da idu u školu, onda, u neko drugo vrijeme, trovali su ih po školama, onda je došlo vrijeme kada su ih ubijali, masakrirali i silovali, a danas, danas na slobodi, hoće da ih ocrne, pokrivaju ih, arabiziraju, stavljaju im na čelo znak da su vlasništvo primitivnih ljudi", napisao je Latifi na Facebooku.

On smatra da političari ćute jer "računaju na glasove".

"A političari ćute, jer im je pamet samo na svojoj ličnoj moći, na glasovima, za koje su u stanju da koketiraju i sa paklom. Čak i intelektualci ćute. Neki nemaju hrabrosti da progovore jer se osjećaju uplašeni vehabijskim digitalnim falangama, a mnogi drugi zato što su prodali svoju dušu. Tako narod Kosova postaje prva žrtve perfidnog projekta Srbije da ubjedi one koji drže državu Kosovo u životu, zapadni svijet, da se ova država ne može stvoriti, jer je njen narod kulturno anadolski, a ne evropski. Sledstveno tome, mora se ponovo otvoriti pitanje statusa Kosova! Jer jedno je odavno poznato: iza svakog 'vjerskog preporoda' uvijek se kriju politički planovi i ciljevi", napisao je Latifi.

Izvor: Kosovo Online