Lider LDK

Predsjednik LDK Lumir Abdixhiku kritikovao je premijera Albina Kurtija zbog izostanka kapitalnih investicija na Kosovu čija je realizacija, kako navodi, najniža u posljednjoj deceniji i ocjenio je da Kosovo danas izgleda tužno u odnosu na region.

"Prolazi druga godina vladavine, drugo ljeto, a kod nas se nijedan kapitalni projekt ne razvija. Ni traga od toga. Kada ste vidjeli premijera Kosova kako započinje, otvara ili čak govori o bilo kojem većem projektu bilo gdje na Kosovu", naveo je Abdixhiku na Facebooku.

On je naveo da obećanja o novim radim mjestima, regionalnim putevima i razvojnim banaka nisu nisu ispunjena ni na "papiru" i da će još dva naredna leta pod vladom Albina Kurtija proći bez rezultata s obzirom na vrijeme koje je potrebno da se projekat započne i završi.

"Kosovu je potreban razvoj, razvoj se ne može svesti na neke bankovne transakcije socijalnih šema. Ekonomija nije tako jednostavna i država nije samo banka. Kosovu su ipak potrebni hrabri i veliki projekti, kapitalne investicije u bolnice, škole, putnu infrastruktura, stadione, kulturne dvorane i energetiku - u gotovo svaku oblast javnog života. Mentalno siromaštvo ove Vlade proizvodi kolektivno smanjivanje cijelog našeg društva. Kosovo danas izgleda tužno u odnosu na tempo rada u svakoj državi u regionu. A u nedostatku kapitalnih projekata zadovolji smo se fotografijama sa putovanja, bahatošću vlasti i opravdanjima proteklih 20 godina. Ovo je lakše", naveo je Abdixhiku.

Izvor: Kosovo Online