Neosnovane tvrdnje

Portparol Vlade Kosova, Perparim Kryeziu izjavio je danas da se u Ukrajini ne bori nijedan građanin Kosova, nakon što je rusko Ministarstvo odbrane objavilo da je u Ukrajini poginulo 69 dobrovoljaca sa Kosova i 51 iz Albanije.

„Takve neosnovane tvrdnje smo već opovrgli. Sada je očigledno da je sve ovo dio nedavno pojačane ruske propagande protiv naše demokratske republike u pokušaju da se opravda neopravdani čin agresije na narod Ukrajine“, ponovio je Kryeziu za KoSSev.

Ujedno je naveo da je Kosovo bilo među prvima na Zapadnom Balkanu „koji su se svim srcem pridružili zapadnim demokratijama i miroljubivim nacijama protiv ničim izazvane agresije Rusije na Ukrajinu“.

„Pridružili smo se EU, SAD i Velikoj Britaniji u uvođenju sankcija Rusiji i solidarisali smo se sa Ukrajinom tako što smo ugostili 20 novinara putem programa Novinari u boravku koji je sponzorisala naša vlada – od kojih su šestoro već stanovnici Prištine – i obećali da ćemo prihvatiti do 5.000 ukrajinskih izbjeglica“, naveo je Kryeziu u odgovoru za KoSSev.

Izvor: KoSSev