Ekskluzivno:

List Sinjali sinoć je ekskluzivno izvijestio o slučaju pljačke, koja se dogodila u centru grada Prizrena, gdje je japanski državljanin opljačkan pod prijetnjom nožem od strane trojice osumnjičenih.

Sinjali ekskluzivno saznaje iz izvora unutar Tužilaštva da je druga uhapšena osoba L.Th., 15-godišnji sin Arsima Thaçija, policijskog službenika za privredni kriminal u Regionalnoj upravi Prizren.

Nakon hapšenja, s maloljetnikom je obavljen razgovor u prisustvu njegovog oca, istražitelja Thaçija, a zatim mu je, po nalogu Državnog tužitelja, određeno zadržavanje od 24 sata.

Sinjali su danas objavili ekskluzivne snimke trenutka pljačke, gdje se vide tri osobe koje idu u jednom smjeru, nakon kratkog vremena susreću žrtvu i jedna mu veže ruke, dok mu druga prijeti nožem.

Što su trojica osumnjičenika opljačkala japanskom državljaninu i kako je došlo do incidenta?

Izvori kažu da se sve dogodilo usred dana, dok je 41-godišnji oštećeni prelazio cestu, kada su se osumnjičeni iznenada pojavili ispred njega. Osim što su ga terorizirali agresivnim postupcima, Sinjali doznaje da su izvadili i nekoliko noževa.

Trojica razbojnika uspjela su mu pod prijetnjom nasilno uzeti novčanik u kojem je bio određeni iznos gotovine i nekoliko bankovnih kartica.

Osim što su mu ozbiljno prijetili, osumnjičenici su upotrijebili i nož, pri čemu su 41-godišnjaku nanijeli tjelesne ozljede koje je zadobio tokom obračuna s njima.

Napomena: Apostrofirane osobe u ovom članku smatraju se nevinima dok se njihova krivica ne dokaže pravomoćnom sudskom presudom.