Nije došla na  ročište

Sudija Shadija Gërguri nije došla na zakazano ročište zbog čega je odloženo današnje suđenje u slučaju krađe više od dva miliona eura iz Trezora Kosova, prenosi Gazeta Express.

Sljedeće ročište u sudskom procesu protiv optuženih Labinota Grude i Kadrije Shale, zakazano je za 13. jun.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je 12. oktobra prošle godine podiglo optužnicu Posebnom odjeljenju Osnovnog suda u Prištini kojoj se  Gruda tereti za krivična djela "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, „pristup računarskim sistemima“, „krađa identiteta i pristupni uređaj“ i „pranje novca“ u vezi sa članom 56. Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, u saizvršilaštvu sa okrivljenim Shalom.

Shala se tereti za krivična djela "pranje novca" u vezi sa članom 56. Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, u saradnji sa okrivljenim Grudom, i "asistencija", u vezi sa sa krivičnim djelom "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

U optužnici se navodi da je Gruda krivična djela, koja mu se stavljaju na teret, počinio u svojstvu službenog lica, na poziciji pomoćnika direktora za Informacioni sistem finansijskog upravljanja Kosova (KFMIS) u Ministarstvu finansija, rada i transfera. Kadri Shala je bio zakonski ovlašćena osoba u kompaniji "LDA Grup SHPK".

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express