Novinar Koha Ditore

Novinar Koha Ditore Vehbi Kajtazi izjavio je sinoć da se sprema hapšenje još 13 osoba koji će biti prebačeni u pritvor Specijalnog suda. On je to rekao povodom izdavanja nove, izmenjene optužnice Specijalnog suda protiv bivših čelnika OVK, prenosi Lajmi.

"Riječ je o 13 osoba, od kojih su većina viši pretpostavljeni OVK, od kojih se očekuje da se pridruže ostalim optuženima koji se već nalaze u Hagu", rekao je Kajtazi.

On je, između ostalog, dodao da će se to dogoditi u toku ovog mjeseca i da su kosovske vlasti svijesne toga.

"Očekuje se da će se to dogoditi vrlo brzo, tako da će u toku ovog mjeseca biti uhapšeno još 13 osoba koje će biti poslate u Hag. O tome su obavještene kosovske vlasti, i premijer Kurti i ministarka pravde. Nadležni su obavješteni o ovom pitanju, ne poimenice, već samo o akciji, jer se na kraju mora napraviti red da ne bude incidenata ili recimo nereda", rekao je Kajtazi.

Što se tiče komunikacije premijera Kurtija sa advokatima optuženih u Hagu, on je to nazvao potpuno besmislenim, posebno putem video linka, podsjećajući da je upravo premijer Kurti rekao bivšem predsjedniku Hashimu Thaçiju da ide u Hag.

Izvor: Lajmi.net/Kosovoonline