Gdje je rješenje?

Regulatorna kancelarija za energetiku saopštila je da će uložiti žalbu Apelacionom sudu nakon odluke Osnovnog suda da privremeno obustavi obračun utrošene električne energije po novim tarifama koje su utvrđene početkom februara, prenosi Telegrafi.

U toj kancelariji navode da rješenje još nisu dobili, dodajući da bez revizije Apelacionog suda ta odluka neće postati pravosnažna.

Najavili su da će Apelacionom sudu podnjeti žalbu u zakonskom roku i naglasili da, po Zakonu o parničnom postupku, žalba izjavljena u zakonom utvrđenom roku onemogućava pravnosnažnost presude u dijelu na koji se žalba odnosi. 

"Dok će ovaj slučaj nakon žalbe Regulatorne kancelarije za energetiku, biti razmatran od strane Apelacionog suda, prvostepena odluka nije pravosnažna ni izvršna. To je definisano članom 66 Zakona o upravnim sporovima, koji propisuje da se sudske odluke mogu izvršiti kada postanu pravosnažne i izvršne", naglašavaju u toj kancelariji. 

Osnovni sud u Prištini je krajem prošle sedmice donio odluku da privremeno obustavi izvršenje odluke Regulatrone kancelarije za energetiku o poskupljenju električne energije u procesu koji je pokrenula Demokratska partija Kosova.