Radi na unapređenju

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je da je Kosovo primjer istinske demokratije i da radi na njenom unapređenju, kao i da postane još jače kao regionalni i međunarodni partner, prenosi Ekonomija onlajn.

Na konstitutivnom sastanku Savjeta za demokratiju i ljudska prava, ona je rekla da dešavanja u Evropi i svijetu dokazuju da demokratija nikada nije završen projekat, i da mora da se unapređuje i brani.

Osmani je podsjetila da se Kosovo 9. decembra prošle godine pridružilo Samitu za demokratiju koji je organizovao američki predsjednik Joseph Biden.

"Krajem prošlog mjeseca, dekretom, osnovala sam Savjet za demokratiju i ljudska prava, što je jedna od obaveza, to je i naša garancija u pogledu ispunjavanja obaveza prema našim saveznicima, posebno prema SAD. Prvi stub je vladavina prava, unapređenje ljudskih prava, sa fokusom na prava žena i rodnu ravnopravnost. Svakodnevno u službi demokratije, svako od nas stoji na raspolaganju da doprinese ispunjavanju preuzetih obaveza", rekla je Osmani.

Na sjednici su prisustvovali i premijer Albin Kurti i predsjednik skupštine Glauk Konjufca.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online