Predsjednik Udruženja prevoznika

Predsjednik Udruženja prevoznika Ruzhdi Kurtishaj rekao je da su, nakon hitnog sastanka održanog u Privrednoj komori, donete odluke koje uključuju i proteste ukoliko se cijena autobuske karte ne vrati na prvobitnu vrijednost, prenosi Ekonomija onlajn.

"Doneli smo tri odluke. Prva se tiče privremene mjere, odnosno Upravni savjet će se, kroz zahtjev-tužbu, obratiti Osnovnom sudu u Prištini i Ustavnom sudu zbog kršenja zakona i uskraćivanja naših prava slobodnog tržišta. Druga odluka se odnosi na to da tražimo od vlade da ovu odluku poništi u roku od 72 sata. Dakle,  očekujemo razmatranje Vlade, poništenje odluke u roku od 72 sata i sjedimo ovdje u Privrednoj komori zajedno sa Udruženjem, gdje ćemo sprovesti pisani sporazum između vlade i udruženja za subvencionisanje drumskog prevoza", kazao je Kurtishaj.

Kurtishaj je naveo da je treća odluka, ukoliko se ne ispune prve dvije, da se krene u proteste.

"Ako to ne bude odobreno, onda slijedi treća odluka da se organizuje protest ili da se protest nastavi jer smo rekli da je protest obustavljen i da će se nastaviti do realizacije naših zahtjeva“, rekao je Kurtishaj.

Vlada Kosova odlučila je prije dva dana odluku da smanji cijenu autobuske karte u međugradskom saobraćaju za 50 odsto, za pojedine kategorije putnika.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online