Da bi on bio žrtva...

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri poručio je da je za petak zakazana skupštinska rasprava o učinku trogodišnjeg mandata vlade na čelu sa Albinom Kurtijem i istakao da opozicija ne podržava raspuštanje skupštine koje želi aktuelni premijer.

"Za petak je zakazana skupštinska rasprava o trogodišnjem učinku vlade i njenim neuspjesima. Pokazaćemo kako je ova vlada zakazala sa investicijama, putnom infrastrukturom, podizanjem penzija, javnim i minimalnim zaradama, zakonom o zdravstvenom osiguranju i imala je neuspjehe čak i u spoljnoj politici", izjavio je Tahiri, prenosi Ekonomija onlajn.

Dodao je da Kosovo nikada nije imalo međunarodne odnose na nižem nivou. Potom je istakao i kakav je njegov stav o novim izborima.

"Bavimo se konceptom izlaska na izbore, dok premijer Kurti želi da opozicija glasa za raspuštanje skupštine da bi on bio žrtva i pobjegao od odgovornosti ovog mandata i toga šta je uradio dok je bio na čelu vlade. Ako dođe do kraja mandata, biće ogoljen u svojim projektima“, rekao je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online