Dijaspora odlazi!

Predsjednik Turističke asocijacije Kosova Ruzhdi Kurtishaj izjavio je da nije tačno da veliki broj ljudi napušta Kosovo nakon vizne liberalizacije, već da su u pitanju građani dijaspore koji se vraćaju u zemlje EU, prenosi Klan Kosova.

Kurtishaj je komentarisao snimke i fotografije sa društvenih mreža na kojima se vidi odlazak velikog broja ljudi, a za koje tvrde da su u pitanju kosovski građani koji odlaze nakon liberalizacije viza.

„Mi smo euforičan narod, shvatamo stvari sa euforijom, pojačan je priliv u pogledu povratka građana jer je naša voljena dijaspora došla za praznike uoči kraja godine. Naravno, onih 250 ili 300 hiljada građana koji su došli na Kosovo tokom decembra mjeseca sada moraju da se vrate, i nije tačno da građani napuštaju Kosovo”, rekao je Kurtishaj.

Situacija, ističe on, normalna.

„Normalno je sada da imamo protok, ne samo na Kosovu, već i u drugim zemljama. Niko ne treba da se plaši, jer se dijaspora vraća, nikako se ne može reći da ima enormnog rasta odlazaka, da se Kosovo prazni, to apsolutno nije tačno“, rekao je Kurtishaj.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova