Povećati sredstva za KBS

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Bek Berisha smatra da bi sredstva za KBS trebalo stostruko uvećati, jer Kosovo zbog situacije u Ukrajini u svakom trenutku može da bude ugroženo, prenosi Ekonomija onlajn.

Berisha je dodao da su potrebne konkretne akcije u slučaju incidenata na sjeveru, koji bi mogli da ugroze bezbjednost i istakao da je Fond bezbjednosti važan za KBS. On je pozvao građane da daju svoj doprinos za povećanje kapaciteta KBS i odbranu Kosova.

"Da li je vojsci potrebno više sredstava? Da, ima ih mnogo i smatram da ih treba stostruko povećati kako bismo imali dovoljan kapacitet da zaštitimo našu djecu i našu imovinu. Svašta se može dogoditi. Situacija sada više nije ni u našim rukama. Tamo se vodi rat, strašna agresija koju Rusija vrši protiv Ukrajine", rekao je Berisha.

Berisha je naglasio da Ukrajini nije potrebna pomoć Kosova, jer ima podršku zapadnih zemalja, ali da Kosovo mora zadržati "entuzijazam", jer u svakom trenutku može biti ugroženo.

"Mi smo u NATO bloku. Naša orijentacija je zapadna i mi smo uz Ameriku i moramo da preduzmemo akciju. Normalno moramo da zaštitimo i zemlju. Vidim veliki entuzijazam građana Kosova da idu u Ukrajinu da se bore. Ovaj entuzijazam je dobro održavati za našu zemlju jer smo sami ugroženi. Ukrajina ima podršku i pomoć svih zapadnih zemalja. Moramo biti zainteresovani da povećamo naš fond i da se zaštitimo", rekao je Berisha.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online