Održan sastanak

Premijer Kosova Albin Kurti je, na sastanku Savjeta za nacionalnu bezbjednost, sa ministrima i šefovima bezbjednosnih institucija razgovarao i analizirao aktuelnu situaciju, prenosi Ekonomija onlajn.

Kurti je rekao da je Vlada Kosova koordinisana i radi sa Evropskom unijom, NATO, SAD i Velikom Britanijom na “miru, bezbjednosti i zaštiti demokratije i slobode” i dodao da je zabrnut zbog posljedica sukova u Ukrajini na region.

“Danas je šokantan i tragičan dan za Evropu i ne samo zato što je danas cio naš kontinent i šire probudila tužna vijest o ruskoj invaziji na Ukrajinu koja predstavlja najveću vojnu agresiju od kraja Drugog svjetskog rata. Vlada koordinira i radi sa EU, NATO, SAD i UK kako bi zajedno radili na miru, bezbjednosti, demokratiji i slobodi”, kaže Kurti.

On je dodao da su zbog zabrinutosti zbog uticaja koji bi ovaj rat sa tragičnim posljedicama mogao da ima na naš region i da je iz tog razloga održan sastanak Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

“Analizirali smo i razgovarali o trenutnom stanju i mjerama koje treba preduzeti kako bi naša evropska orijentacija bila na nivou kvaliteta i što je moguće većeg intenziteta“, rekao je Kurti.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online