Povećanje broja zaraženih

Zbog situacije sa pandemijom biće preispitane mjere protiv kovida, potvrdio je ministar zdravlja Rifat Latifi. Kako je rekao, paziće se da nove mjere omoguće da škole i privreda ostanu u funkciji.

Latifi je, nakon sastanka Komisije za koordinaciju i procjenu epidemiološke situacije u vezi sa kovidom-19 na Kosovu, pozvao građane na vakcinaciju, uvjeravajući ih da dostupnim vakcinama nije istekao rok.

"Naravno da će doći do promjene mjera, ove mjere će biti proporcionalne razvoju i širenju kovida-19. Biće srazmjerne potrebama djece u školama, da škole i privreda otvorene. Svako od nas treba da se vakciniše, svako djete treba da se vakciniše, oni koji su primili prvu vakcinu, treba da dobiju drugu i treću. Imamo dovoljno vakcina, našim vakcinama nije istekao rok trajanja, sve su regularne. Izuzetno važno da se vakcinišemo", naglasio je on.

Ne iznoseći mnogo detalja o preporukama, Latifi je dodao da se može desiti da rad ugostiteljskih objekata bude dozvoljen samo do 22 časa. Preopruke će poslati Vladi Kosova tokom današnjeg dana ili sutra ujutru.

"Razgovarali smo o tome, vrlo je moguće da će se lokali zatvarati u 22.00 uveče. O tome ćemo svi zajedno odlučiti", rekao je on.

Očekivana revizija mjera protiv kovida će se dogoditi zbog velikog i naglog porasta broja zaraženih.