Profesor Enver Bytyqi zatražio je da se iz političkog i javnog života "eliminišu" ljudi koji su se protivili i nisu glasali za rezoluciju kojom se sprečava održavanje referenduma Srbije na Kosovu.

On je na Facebooku napisao da se to odnosi i na poslanika Demokratskog saveza Kosova Dritona Selmanaja, koji je bio uzdržan na jučerašnjoj sjednici skupštine, koga je nazvao kukavicom, kao i na neke analitičare.

“Vi što niste došli u parlament i niste glasali za rezoluciju da se zaustavi prisustvo Srbije na Kosovu, imali ste ‘problem’! Ali vaš problem nije problem Kosova! Građani su vam dali svoj glas da zaštitite Kosovo, ali vi ne znate šta znači povjerenje građana! Vrednuješ samo povjerenje koje ti daje tvoj gospodar, ma ko on bio, Albanac ili Srbin!”, naveo je Bytyqi.

Kaže i da je poslanik Selmanaj imao "problem".

“Možda su te uzeli za taoca. Možda mrziš i zbog mržnje koju nosiš ne vidiš kome ćeš sljedećem služiti! Kakav god bio vaš problem, taj problem ne pripada ni Kosovu, ni Demokratskom savezu Kosova! Bio si i ostaćeš kukavica”, kaže Bytyqi.

On je naveo da su čak i čuveni analitičari imali „problem“ kada su tražili od Albina Kurtija da dozvoli Srbima da glasaju za suverenitet Srbije na Kosovu.

“Vaš problem su vaš džep, novac, luksuz, užitak, apartmani koje isprobavate u srpskim hotelima. Ali Kosovo  nije vaš problem, ni njegovi interesi, ni državljanstvo i suverenitet države! Dokazao si se kao "sluga" onih Albanca i Srba koji su hteli da povrate teritoriju Kosova! Sram te bilo!”, napisao je Bytyqi.

On smatra da svi oni treba da budu izolovani i ignorisani, kao i da ih treba postepeno "eliminisati" iz politike i javnog života.

"Ovo je rješenje, ako se svi ovi zli ljudi, intrigantni i bez ikakvog sentimenta za otadžbinu i narod, ne izvinjavaju i ne počnu da rade za Kosovo", naveo je Bytyqi.

Izvor: Kosovo Online