Određen mu jednomjesečni pritvor

Saobraćajni spor 10 . januara u Prizrenu završio je ranjavanjem. Nakon sukoba u saobraćaju, Lekë Veseli je osumnjičen da je ranio Bekima Gashija.

Portal Sinjali.com Veseliju je već određen pritvor zbog sumnje da je počinio krivična djela “ubistvo u pokušaju” i “neovlašteno držanje oružja”.

Kako je došlo do ranjavanja?

Prema navodima suda, „10. januara u podne, u Prizrenu, okrivljeni L.V.:, pokušava lišiti života oštećenog B.G., na način da dok je oštećeni bio u svom vozilu sa svojom porodicom. Kao rezultat opterećenja saobraćajnog prometa formirana je kolona vozila, pri čemu je oštećenik kako je bio postrojen iza okrivljenikova vozila nekoliko puta trubio kako bi dao znak okrivljeniku da se kreće i oslobodi put.

U tom trenutku, nakon svađe, okrivljeni iz svog vozila uzima pištolj i vraća se ka automobilu oštećeni i nakon ponovne razmjene nekoliko riječi, najprije drškom pištolja udara oštećenog B.G. u glavu, pri čemu je oštećeni B.G. napao okrivljenog L.V. pokušavajući mu izvući pištolj iz ruke. Nakon toga okrivljeni je jednom pucao iz pištolja pri čemu je oštećeni ranjen u lijevu nogu, dok oštećeni, iako ranjen, nastavlja dalje da ga drži za ruke da ne bi dalje pucao.

Policija je izašla na mjesto događaja, pri čemu je okrivljenika uhapsila, dok je žrtva od vatrenog oružja zadobila tjelesne povrede glave i lijeve noge.

Lekë Veseli je osumnjičen da je neovlašteno držao vatreno oružje, suprotno zakonu koji se primjenjuje na takvo oružje. Zaplijenjeno oružje je s natpisom "Astra UNCETA CIA S.A Gverina Spain Mod-A-80", s saržerom i 11 metaka kalibra 9 mm.

U ovavještenju Suda navodi se da je osumnjičeni višestruki počinitelj drugih krivičnih djela, uglavnom krivičnih djela nasilja.

Napomena: Osoba apostrofirana u ovom članku smatra se nevinom dok se ne dokaže krivica punomoćnom sudskom odlukom.