Neosnovane tvrdnje

Kosovska energetska korporacija (KEK) reagovala je na izjave predsjednika Socijaldemokratske partije Dardana Molliqaja, navodeći da su njegove tvrdnje neosnovane i da predstavljaju klevetu, saopštio je Kosova press.

Prethodno je Dardan Molliqaj izjavio da je, prema izvorima iz KEK, pad bloka A3 i A5 u istoj sekundi "namerno uzrokovan od KEDS".

Kosovska energetska korporacija navodi da je na vrijeme objavljeno da su ova dva bloka (A3 i A5), ispale iz sistema što je "rezultat problema na mreži"

"KEK je primio zvaničan dopis od Operatora sistema, prenosa i tržišta (KOSTT), dana 06.12.2021, kada smo zvanično obavješteni da je identifikovan tehnički problem čija je posljedica kolaps dva proizvodna pogona. Navedeno je da su njihove ekipe sanirale kvar i da je sistem bio u stanju pripravnosti za rad", navedeno je u saopštenju.

Predstavnici ovog preduzeća su takođe najavili tužbu protiv Molliqaja "kako bi se sprečile ovakve pojave, kao i da bi se sačuvao imidž korporacije i dostojanstvo zaposlenih“.

Takođe, portparol KEDS Viktor Buzhala izjavio da su tvrdnje Molliqaja apsurdne i dodao da se njima bavi pravna kancelarija.

Izvor: Kosovo Online/Kosova press