Predsjednik AKR-a

Predsjednik Alijanse za novo Kosovo (AKR) Behgjet Pacolli izjavio je da paljenje srpske zastave u Tirani ne služi na čast, ali i da ne vjeruje da je iko od učesnika protesta išao na protest samo da bi palio zastavu, prenosi Reporteri.

"Sigurno je bilo nekih koji su bili uzbuđeni i iz emocija su to uradili. Naravno, ne služi nam na čast da palimo zastave. Napadanje zastava se dešavalo u prošlosti. Ostavimo to prošlosti", rekao je Pacolli na T7 televiziji.

Govoreći o inicijativi "Otvoreni Balkan" on je rekao da je podržava jer smatra da svugdje gdje se Kosovo izjednačava sa drugim zemljama, to je dobro za Kosovo.

Pacolli je kazao i da su ga Amerikanci, dok je bio ministar spoljnih poslova, zvali da učestvuje u inicijativi "Otvoreni Balkan" u Ohridu, ali da mu to nije dozvolio tadašnji premijer Ramush Haradinaj, prenosi Gazeta express.

"Direktno me je zvao ambasador. Počeo sam da se pripremam i pozvao vozača da krene. Pozvao sam premijera (Ramusha Haradinaja) i on mi je rekao da ne idem. Rekao je 'Ne idi, jer ja ne znam ništa drugo, vrlo bih voleo da znam ove stvari'", rekao je Pacolli.

Kako je rekao, američki ambasador mu je tada rekao da je pogrešio i da bi to trebalo da se popravi sa premijerom.

"Žao mi je što nisam pokušao da ubjedim premijera da prisustvuje tom sastanku", dodao je Pacolli.

Izvor: Reporteri/Gazzeta express