Pacolli pisao Kurtiju

Nekadašnji ministar spoljnih poslova i lider AKR, Behgjet Pacolli, obratio se juče premijeru Kosova, a danas javnosti – sa porukom da je jedna zemlja spremna da prizna Kosovo.

Pacolli u objavi na Facebooku navodi da se posljednji put sastao sa Kurtijem uoči predsjedničkih izbora, a kada je Kurtiju bio potreban njegov glas.

Uz naznaku da mu Kurti ne odgovara na poruke, kaže da je odlučio da se obrati javnosti.

"Na WhatsApp-u sam Vam 18/12 poslao pismo i poruku predsednika države u kojoj potvrđuje da su spremni (sljedeće sedmice) da posjete Kosovo, da izvrše formalno priznanje i da razgovaraju o vašoj eventualnoj posjeti ovoj zemlji“, poručio je Pacolli u objavi, bez preciziranja o kojoj zemlji je riječ.

Pacolli kaže da je dugo radio na ovom priznanju i da se samo čeka Kurtijevo odobrenje.

"Ja sam, kao i uvijek, na raspolaganju za sve što Vam je potrebno u vezi sa ovim priznanjem“, poručio mu je Pacolli.

Pacolli je u međuvremenu kazao za Klan Kosova da će delegacija zemlje koja želi da prizna Kosovo stići u Prištinu u utorak. Ipak, nije hteo da otkrije o kojoj zemlji je riječ.

"Sledeće sedmice (u utorak) ova delegacija dolazi na Kosovo, odmah nakon toga premijer ili (u slučaju kada premijer nije obavješten) predsjednica, moraće da posjeti ovu zemlju i direktno dobiti priznanje“, kazao je Pacolli za ovaj medij.

Kosovo je, prema listi Ministarstva spoljnih poslova, do sada priznalo 117. država. Poslednji je to učinio Izrael 1. februara ove godine.