Poslanica VV-a

Poslanica Pokreta Samoopredjeljenja (VV) Fitore Pacolli izjavila je da je budžet koji je izradila vlada sa premijerom Albinom Kurtijem na čelu sveobuhvatan i da jednako tretira sve društvene grupe, prenosi Ekonomija onlajn.

"Budžet Kosova je sveobuhvatan, ima za cilj razvoj zemlje i stvaranje države u kojoj se svi građani pravedno tretiraju, gdje svi građani žive u blagostanju i boljim uslovima za život. U najgoroj situaciji su građani koji rade u privatnom sektoru i da u tom pravcu moramo da radimo, na stvaranju boljih uslova i boljih plata u privatnom sektoru", rekla je Pacolli.

Istakla je da protesti koji organizuju razni sindikati nisu fer i da Vlada neće favorizovati bilo koje grupe.

"U ovom slučaju Kosovo razmišlja o svim slojevima društva i sve tretira jednako i pravedno. Budžet tretira sve grupe građana, uključujući nastavnike, ljekare, obične građane, majke, žene, dakle sve podjednako", rekla je Pacolli u emisiji "Infomagazin" na TV Klan Kosova.

Pozvala je sindikate da se uzdrže od protesta, jer je, kako je rekla, nemoguće promjeniti situaciju u roku od nekoliko mjeseci.

"Nećemo praviti razlike i tretirati one koji su glasniji i koji imaju sindikate koji inače ne zastupaju baš interese radnika. Sindikat obrazovanja je nepravedan zbog načina na koji protestuje i bojkota nastave. Država ima odgovornost da pravedno tretira sve grupe građana", rekla je Pacolli.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online