Poslanica VV-a

Poslanica Samoopredjeljenja Fitore Pacolli kaže za Front onlajn da se o dinaru ne razgovara u Briselu, ali da se pokušava naći način da Srbija legalno dopremi novac na Kosovo.

"O dinaru se ne razgovara u Briselu. Tamo pokušavaju da nađu način da Srbija pošalje novac na Kosovo, odnosno na legalan način, preko institucionalnog, a ne kako je do sada slano. O pitanju dinara nema dijaloga. Već imamo odluku CBK-a koja se mora poštovati. Tamošnji lokalni biznisi i građani su to počeli da poštuju, Srbija jednostavno treba da nađe način da dopremi novac na Kosovo", kaže Pacolli.

Očekuje da Srbija poštuje odluku CBK i pronađe način da novac donese na Kosovo.

"Očekujemo da će Srbija poštovati odluku i naći način da legalno donese novac. Insistiramo da Srbija pronađe prihvatljiv način da novac donese na Kosovo. Kosovo je odredilo šta Srbija treba da slijedi, da bi novac donela na Kosovo", naglašava.

Narodna poslanica kaže da je Kosovo definisalo korake koje Srbija treba da preduzme u vezi sa dinarom.

"Kosovo je odredilo šta Srbija treba da sledi, da bi novac donela na Kosovo. Srbija se ne slaže sa tržištem da se do sada novac koji je slala na Kosovo slao ilegalno, finansirajući kriminal i teroriste. Ni u Srbiji Srbija nije pokazala koliko je novca donela na Kosovo, pa i tamo treba da kažu svojim građanima koliko su novca doneli na Kosovo", rekla je Pacolli.

Izvor: Kosovo online/Front online