Neće biti problema

Dok je u pojedinim zemljama već počela vakcinacija građana trećom dozom antikovid vakcina, na Kosovu bi to moglo da krene početkom naredne godine, prenosi Ekonomija onlajn.

Iz Ministarstva zdravlja poručuju da neće biti problema da se obezbjedi treća doza vakcina i da su timovi za vakcinaciju spremni da počnu sa vakcinaciJom stanovništva.

U odgovoru za Gazetu express navode da za davanje treće doze antikovid vakcine ne postoju posebna procedura, već je to postupak sličan primjeni prve i druge doze.

„Razlika je u tome što neke zemlje koje su počele davati treću dozu to čine određenim grupama stanovništva, poput starijih osoba, zdravstvenih radnika ili bilo koje druge kategorije čiji je imunitet ugrožen. Timovi za vakcinaciju su spremni u svakom trenutku da počnu sa davanjem treće doze“, rekao je portparol ministarstva zdravlja.

Na Kosovu je do sada dato 1.375.295 doza antikovid vakcina, od čega je 809.496 građana vakcinisano jednom dozom, a 565.799 je vakcinisano sa obe doze vakcina protiv koronavirusa.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online