To je lako utvrditi

Poslanik Demokratske partije Kosova Xhavit Haliti je, povodom Nacrta zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine, rekao da imovinu treba oduzeti onima koji su bogatstvo stekli kriminalom, bez izuzetka, prenosi Koha.

"Saglasan sam da to treba učiniti. Sa platom ne možete napraviti zgradu sa 20-30 spratova, čak ni za 300 godina rada. Ne možete čak ni napraviti zgradu od četiri sprata. Postoje mehanizmi pomoću kojih se ljudi bogate", rekao je Haliti na KTV Interaktiv.

Naglasio je da u provjeri imovine ne treba da bude izuzetaka i da nije teško provjeriti način sticanja bogatstva.

Naveo je da je Albanija u završnoj fazi stvaranja mehanizma provjere imovine i da se taj mehanizam može uzeti kao primjer, ali da ga treba dodatno ojačati.

Haliti je kao član Izvršnog odbora PDK rekao da je cilj te partije da pobjedi u nekoliko opština na lokalnim izborima 17. oktobra, uključujući i one velike i naveo da PDK ima dobrog kandidata za gradonačelnika Prištine Urana Ismailija.

Smatra da kandidat Pokreta Samoopredjeljenje za gradonačelnika Prištine Arben Vitia, aktuelni ministar zdravlja, ne nudi rješenja za probleme u Prištini.

"Arben Vitia je ocjenjen kao ozbiljna figura pandemije, kao ljekar i ministar. Ali nije isto biti ministar i biti kandidat za lokalne izbore. Ne želim reći da je Vitia na lošem glasu. Ali, da biste služili Prištini, građanima Prištine, za rješavanje problema koje opština ima, potreban vam je neko ko ima energije i ko je upoznat sa problemima. Ne vjerujem da je Vitia prava osoba za taj posao", rekao je Haliti.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore