Dokumentacija...

Direktor Agencije za upravljanje oduzetom i zaplenjenom imovinom Enver Krasniqi izjavio je da se sva imovina bivšeg potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića, koja je oduzeta i zaplenjena, vodi na ime Radoičićeve supruge, prenosi Koha.

Krasniqi je u intervjuu na KTV rekao da nisu uspjeli da obezbjede ništa od dokumentacije koja dokazuje Radoičićevo vlasništvo nad oduzetom imovinom.

"Ni mi, ni policija nismo uspjeli da obezbjedimo dokumenta koji dokazuju Radoičićevo vlasništvo nad oduzetom imovinom. Te nekretnine koje su oduzete su u vlasništvu žene ili bivše žene, jer ne znam da li je odvojeno. Vila nema dokumentaciju, to je bila divlja gradnja nepoznata bar našim institucijama", rekao je Krasniqi.

Kako kaže, odluka Posebnog odjeljenja Osnovnog suda u Prištini, prema kojoj se oduzimaju nepokretnosti i neka pokretna imovina, potvrđena je u Apelacionom sudu, a to se odnosi na vilu, na penthaus apartman u sjevernom dijelu Mitrovice, kao i bar. U okviru toga su i dva mercedesa i motocikl i još neka oprema.

Krasniqi kaže da je akcija zaplene počela već u januaru.

"Stiglo je rješenje suda o zapleni imovine, oduzeti su automobil, bager i dva kamiona, koji je Agencija prihvatila i stavila na čuvanje u sigurno skladište. To je po rješenju od 18. januara. Zatim je došla druga odluka koja se odnosi na 31 prevozno sredstvo, bilo je automobila, to je bio modifikovani oklopni automobil, bilo je motora, nekoliko bagera i drugih transportnih sredstava, koji su konfiskovani na osnovu automatske konfiskacije", rekao je Krasniqi.

Dodao je da su u skladu sa zakonom date na korišćenje policiji.

Naveo je i da će Agencija nastaviti sa upravljanjem oduzetom imovinom do druge odluke suda, a da će Sud odlučiti da li će oni biti oduzeti ili ne.

Povodom zaplene Radoičićeve imovine, Srpska lista je ranije saopštila da premijer Albin Kurti ima za cilj da protjera Radoičićevu porodicu, dodatno zastraši srpski narod i pošelje im poruku da za njih nema mesta na Kosovu.

Naveli su da na osnovu naredbe Albina Kurtija, sa ciljem dodatne eskalacije, protivpravno i neosnovano oduzet dom i krov nad glavom od djece Milana Radoičića sa ciljem da se i oni protjeraju i isele sa Kosova, ali i da se svi Srbi zastraše i da im se pošalje poruka da im na Kosovu nema mjesta.

"Tamo gdje su ovi čestiti dječaci odrastali i išli u školu sa svojim vršnjacima, planirali budućnost i imali snove, sada Kurtijevi specijalci sa dugim cijevima bez ikakvog osnova upadaju i otimaju njihov dom", navedeno je u saopštenju.

Nakon zaplene, ministarka pravde Albulena Haxhiu objavila je video na kojem se, u dvorištu Radoičićeve kuće, nalazi sa ministrom policije Xhelalom Sveçlom, što su kosovski analitičari ocjenili kao preteranu i nepotrebnu reakciju.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore