Gradonačelnik Dečana

Gradonačelnik Dečana Bashkim Ramosaj izjavio je da se drugi put za mjesec dana dešava trovanje vodom, što dovodi do sumnje da je to možda namjerno, ali i da to moraju da potvrde nadležni organi.

Ramosaj je rekao da su u početku sumnjali da je riječ o sezonskoj bolesti, ali da se uslijed povećanja broja pacijenata došlo do pretpostavke da je razlog voda, kao i da su preduzete sve mjere kako bi se pronašao uzrok onoga što se dogodilo, prenosi Koha.

''Voda koju 10 sela koristi preko istih cijevi ne smije da se koristiti. Pozvali smo tužilaštvo, policiju, RVC "Hidrodrini" da istraže situaciju. Do sada su prvi rezultati pokazali da je voda bila hemijski čista, ali moramo sačekati biološku analizu iz laboratorije koja se očekuje u večernjim satima. Zatim, mora da se uradi dodatna ekspertiza kako bi se sto odsto tačno znalo šta se dogodilo. Laboratorija će dati tačan odgovor”, rekao je Ramosaj.

Ukoliko se dokaže da je bilo trovanja vodom, Ramosaj je najavio da će se preduzeti zakonske i administrativne mjere protiv vodovoda.

Od subote do danas je više od 800 građana zatražilo medicinsku pomoć.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore