Bez platforme, bez vizije ...

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije Kosova Enver Hoxhaj rekao je da je sastanak premijera Kosova Albina Kurtija sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bio veliki neuspjeh, bez platforme, bez vizije i bez strategije, prenosi Reporteri.

"Jučerašnji sastanak nije bio ništa drugo do izborni skup, a ne predstavljanje države. Sastanak je bio neuspjeh, izborni nastup u populističkom stilu i ne služi interesima Kosova. Mislim da je juče bio veliki neuspjeh", rekao je Hoxhaj za Telegrafi.

Istakao je da građani treba da shvate da je u dugoročnom kontekstu, prema njegovom mišljenju, Kurti na sastanku zastupao konkretno zamrznuti sukob.

„Mislim da je jučerašnji pristup zacementirao zamrznuti sukob, status kvo i to nije u interesu Kosova i građani Kosova moraju da shvate da to šteti njihovim strateškim interesima“, rekao je Hoxhaj.

Prema njegovim riječima, Kurtijev nastup je bio bez vizije, bez strategije i bez platforme.

„Te četiri zahtjeva su iskrivljena lista kosovskih očekivanja, oni su stvarni problemi Kosova. Ali, mislim da je uzajamno priznanje, članstvo Kosova u UN polazna tačka i kraj koji rješava sve ostale probleme i očekivao sam da će na takvom sastanku Kurti biti politički pripremljen, zadovoljan i na terenu diplomatski, ništa od toga se nije dogodilo“, rekao je Hoxhaj.

Naglasio je da je prvi zahtjev koji je Kurti predložio u Briselu cjenkanje.

„To je cjenkanje. Mislim da su to aranžmani koji premašuju kapacitete Kosova“, rekao je Hoxhaj.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri