Nakon smrti Kosovara

Na albanskoj plaži Velipoja demonstranti, uglavnom sa Kosova, zahtjevaju da se na albanskim plažama uspostavi obalska straže i medicinska služba, prenosi Koha.

Prethodne subote je 44-godišnji muškarac iz Kosova Polja izgubio život na plaži Velipoja kada je, po ulasku u vodu, pretrpeo srčani udar. Turisti kažu da je hitna pomoć kasnila sat vremena.

Turisti, uglavnom sa Kosova, kažu da je apsurdno da sredinom juna plaža nema obalsku stražu i medicinsku službu koja bi pomogla turistima.

"Bilo je vrlo teško, izneo sam ga na obalu. Jako mi je drago što je policija reagovala, ali su kasno došli. Prije svega, izražavamo saučešće porodici i zbog njih tražimo od vlade da uspostave obalsku stražu i medicinsku službu. Ovdje više nećemo doći ako država ne preduzme mjere“, rekao je jedan od demonstranata.

Nakon protesta turista sa Kosova, lokalna zdravstvena jedinica u Skadru izdala je saopštenje u kome se navodi da je plažni zdravstveni centar otvoren dva dana prije predviđenog roka, i da je otvoren za sve turiste.

„Zbog zabrinutosti turista lokalna jedinica zdravstvene zaštite Skadar na plaži je od danas otvorena, dva dana prije predviđenog roka. Svi turisti koji imaju zdravstvene probleme mogu da dođu na konsultacije sa medicinskim timom koji je opskrbljen svim potrebnim lijekovima", navodi se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore