Bivša ambasadorka Kosova u Sjedinjinim Američkim Državama Vlora Çitaku smatra da kosovske vlasti treba da osude napade u izrealsko – palestinskom sukobu koji su, kako kaže, sponzorisani od terorističkih organizacija Hamas i Hezbolah.

Çitaku je na Facebooku napisala da je više puta bila posjetila Tel Aviv, Jerusalim, Ramalu i da je imala priliku da se susretne sa izraelskim i palestinskim zvaničnicima, ali da i pored toga ne daje sebi za pravo da se izjašnjava o ovom pitanju i odlučuje ko je u pravu.

Ono što je po njenom mišljenju neosporna istina je da su “Hamas i Hezbolah terorističke organizacije čiji je cilj nestanak Izraela” kao i da “nedužni civili, Izraelci i Palestinci, umiru kao rezultat borbi i sukoba”.

„Izrael ima neosporno pravo da se brani od napada terorističkih organizacija. Kontinuirane napade koje sponzorišu ove organizacije mora da osudi Kosovo“, poručuje Çitaku.

Prethodnih dana sa Kosova su stizale osude na račun Izraela, a organizovan je i protestni marš kao vod podrške palestinskom narodu.

Izvor: Kosovo Online