Još gore od sastanka

Lider Socijaldemokratske partije Dardan Moliqaj smatra da je prihvatanje poziva na zajedničku večeru gore od prihvatanja razgovora u dijalogu, prenosi Ekonomija onlajn.

„Nema odbijanja jer postoji večera i to je još gore od sastanka. Za mene je prihvatljivo da premijer ima susrete sa predstavnicima srpske države u dijalogu,  ali nije prihvatljivija potreba za zajedničkom večerom. Odbijanje susreta je više bilo simboličan gest jer znamo da se početkom juna dijalog nastavlja, pa su ovo pokušaji zadobijanja političkih poena“, kaže Moliqaj.

Nekadašnji Kurtijev saveznik Dardan Moliqaj kaže da je predizborna kampanja Albina Kurtija obilovala lažnim obećanjima.

Moliqaj kaže da Kurtijev pristup dijalogu dovodi do nastavka pregovora bez konačnog sporazuma i rješenja problema sa Srbijom i podsjeća na lažno obećanje Kurtija u predizbornoj kampanji kada je naveo da će u roku od nekoliko nedjelja po dolasku na vlast uvesti mjere reciprociteta sa Srbijom.

„Sada je jasno da reciprociteta neće biti i to je bila podvala. Postoje dva puta za dijalog - jedan vodi ka trostrukoj autonomiji na Kosovu, udruženju na jugu, autonomiji na sjeveru i autonomiji pravoslavnih crkava i manastira na Kosovu ili tekućem statusu kvo koji može da stvori uslove za nove spektakle za Kurtija, gdje će opet Kosovo biti na gubitku. Kosovo je stagniralo u svim međunarodnim odnosima, smanjuje se broj priznanja i postoje nepremostive prepreke u članstvu u međunarodnim organizacijama“, ističe Moliqaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online