Volimo li našu zemlju?

Član Demokratskog saveza Kosova (LDK) Skender Hyseni navodi da je najveći poraz ćutanje kosovskih opozicionih stranaka povodom glasanja premijera Albina Kurtija na parlamentarnim izborima u Albaniji i naglašava da odlazak političkih lidera Kosova na glasanje u susjednu državu osnažuje protivljenje nezavisnosti Kosova.

Hyseni se upitao da li ima opozicije na Kosovu, da li je status Kosova riješen i postoji li uopšte Kosovo i naglasio da razumije zabrinutost izvjestiteljke za Kosovo u Evropskom parlamentu Viole von Cramon povodom glasanja Kurtija u susjednoj Albaniji.

"Ima li opozicije na Kosovu, da li smo završili sa izgradnjom Kosova, da li Kosovo postoji, da li volimo Kosovo? Prije nego što pokušam da odgovorim na ova pitanja uvažavajući zabrinutost izvjestiteljke za Kosovo u Evropskom parlamentu Viole von Cramon, želim da odgovorim na njenu dilemu kada kaže da ne razumije i smatra  neprihvatljivim učešće premijera Albina Kurtija na opštim parlamentarnim izborima u Albaniji. Ne krivim von Cramon za nerazumijevanje ove akcije premijera Kosova, iako vjerujem da ona to vrlo dobro razume, na kraju krajeva, nevažno je da li ona to razumije ili ne", naveo je Hyseni u objavi na Facebooku.

Član LDK ističe da je najveći neuspjeh tišina koja je zavladala na političkoj sceni Kosova u odnosu na ponašanje vladajućih političkih elita.

"Suštinski problem je strašni neuspjeh političkog ćutanja na Kosovu povodom akcija koje podrivaju samo kosovsko biće. Tišina svuda na našem strašljivom Kosovu. Kosovo, bez političke opozicije. Tiha, kalkulantna i oportunistička opozicija. Današnji odlazak kosovske političke elite u Albaniju osnažuje protivljenje i protivnike kosovske nezavisnosti. Dok ovdje primjenjujemo ono što se u diplomatiji naziva dvosmislenošću, odgovorio sam na gornja pitanja građanima Kosova", istakao je Hyseni.

Izvor: Kosovo Online