Ministar zdravlja i situaciju na terenu

Ministar zdravlja Arben Vitia najavio je da će preduzeti nove mjere protiv Covida-a. On je na današnjoj sjednici Skupštine Kosova rekao da, iako je dolazak vakcina dobra vijest, mjere moraju poštovati svi građani.

Vitia je rekao da su nakon stupanja na dužnost intenzivirali rad na obezbjeđivanju drugih vakcina, za šta je rekao da su na dobrom putu i ​​da su dobili potvrde od drugih kompanija. Rekao je da se nada da će sve procedure biti završene vrlo brzo i da će vakcine doći što prije.

"Iako su dobre vijesti da stižu vakcine, mjere koje su na snazi i mjere koje će se preduzeti narednih dana u odnosu na situaciju na terenu veoma su važne da bismo ih svi i građani poštovali", rekao je on.

Takođe je odgovorio poslaniku PDK Bekimu Haxhiuu u vezi sa planom vakcinacije.

"Plan vakcinacije je već izrađen ranije, naravno da započinje sa zdravstvenim radnicima kako su građani obavješteni, a nastaviće se sa osobama starijim od 80 godina i mi imamo spiskove tih ljudi. Postoji oko 30 hiljada ljudi starijih od 80 godina i naravno neće biti potrebno samo da se prijave na mrežnoj platformi, već će biti kontaktirani i svaka osoba starija od 80 godina prema planu dobiće vakcinu u ovom kontingentu, nastavljajući prema ovom planu, zatim sa ostalim uzrastima u drugim kontingentima koji će doći slijedeći “, zaključio je Vitia.