Loša epidemiološka situacija

Ministrica obrazovanja i nauke Arbërie Nagavci održala je sastanak kome su prisustvovali službenici Ministarstva obrazovanja i nauke, predstavnici Kolegijuma opštinskih direktorijata obrazovanja, Ujedinjenog sindikata, Savjeta roditelja, NIJZK, direktori škola i nastavnici.

Današnji sastanak nastavak je sastanka od petka, kako bi se istražile mogućnosti organizacije nastave u narednim danima, odnosno mogućnost proljetnog raspusta, nadoknada dana izgubljenih tokom ove školske godine i dodatna nastava za učenike osnovnih škola i onih koji su zaostali u nastavnim lekcijama.

Ministrica Nagavci je istakla svoju zabrinutost zbog kvaliteta učenja tokom ove teške i izazovne školske godine, ali je naglasila da je zdravlje obrazovnog osoblja i učenika i dalje primarno.

Ministrica je takođe zatražila saradnju svih, kako bi se što bolje upravljalo situacijom i postiglo što kvalitetnije učenje.

Svi učesnici sastanka složili su se da su proljetni praznici potrebni zbog velikog opterećenja nastavnika prilikom rada u grupama, dezinfekcije škola, kao i za ublažavanje trenutne pandemijske situacije u obrazovanju i situacije uopšte.

Ministrica Nagavci zatražio je od Kolegijuma opštinskih direktorijata obrazovanja da do sutra iznesu preporuke o pomenutim pitanjima, kako bi se donijela jasna odluka i kako bi se svi akteri uključeni u obrazovanje pravovremeno informirali.

Izvor: Front Online