Izbori 2021

Centralna izborna komisija ponudila je saradnju Tužilaštvu u vezi sa navodima o namještanju glasova u slučaju aktuelne ministarke spoljnih poslova Melize Haradinaj Stubla, prenosi Gazeta Express.

Portparol CIK Valmir Elezi rekao je da su u vezi sa ovim slučajem komunicirali sa tužilaštvom, nudeći sve potrebne detalje.

„Odmah nakon što su vijesti emitovane u medijima, Centralna izborna komisija komunicirala je sa Državnim tužilaštvom kako bi pružila sve potrebne informacije i materijale za istragu i potpuno razjašnjenje slučaja“, rekao je Elezi.

Prema navodima pojedinih medija, na video snimku se vidi suprug kosovske ministarke Melize Haradinaj Stuble za kojeg se sumnja da je novcem kupio četiri povjerenika koji su ukrali glasove ostalih kandidata Alijanse za budućnost Kosova i registrovali ih kao da su glasovi Melize Haradinaj Stubla, a sve sa ciljem da joj se omogući mjesto u budućem sazivu kosovskog parlamenta.

Sumnju na krađu glasova izneli su i kandidat LDK za poslanika Lirije Kajtazi, kao i njene stranačke kolege Jetlir Zyberaj i Faton Bislimi koji su zatražili ponovno brojanje glasova na biračkim mjestima gdje postoji sumnja da je došlo do krađe glasova.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express