U akciji policije i tužilaštva

Tokom akcije Policije Kosova i tužilaštva jutros je uhapšeno osam policijaca Policije Kosova, od kojih je njih šest privedeno u policijskoj stanici, prenosi Reporteri.

Uhapšeni policajci Donika Mjaku, Marigona Gashi, Vedat Fetahu, Valon Bajçinca, Visar Shala, Rexhep Selimi, Bedri Jonuzi i Miloš Kovačević se terete za više krivičnih djela. Policija Kosova je saopštila da su oni osumnjičeni za krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, prema članu 414 Krivičnog zakona, zloupotrebu javne funkcije ili ovlašćenja iz člana 195, zloupotrebu uticaja prema članu 424 i za neovlašćenu kupovinu, držanje, distribuciju i prodaju opojnih supstanci.

Sa pritvorenicima su obavljeni razgovori u Kosovskom policijskom inspektoratu. Šestorici uhapšenih policajaca lisice su stavljene u policijskoj stanici, dok su dvojica privedena sa mjesta stanovanja.

U saopštenju se navodi i da se otvaranjem postupka u Osnovnom tužilaštvu Prištine pokazuje posvećenost državnog tužioca u borbi protiv korupcije.

"U današnjoj akciji sprovedenoj u bliskoj saradnji sa Policijskim inspektoratom Kosova u ranim jutarnjim časovima uhapšeno je osam policajaca osumnjičenih za različita krivična djela. Akcija je realizovana zahvaljujući saradnji građana sa državnim tužiocem i Policijskom inspetkoratom Kosova", kaže se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri