Ministarka spoljnih poslova

Povodom tužbe protiv predsjednika Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Ragmi Mustafe za isticanje albanske zastave, ministarka spoljnih poslova Kosova u tehničkom mandatu Meliza Haradinaj Stubla uputila je otvoreno pismo ambasadorima zemalja Kvinte u Beogradu i kako navodi, savezničkim državama u Savjetu bezbjednosti UN, u kome između ostalog optužuje predsjednika Aleksandra Vučića da nastavlja Miloševićevu doktrinu prema kojoj je "samo mrtav Albanac za Srbiju dobar Albanac", prenosi Gazeta Express.

Haradinaj Stubla smatra da je tužba Srbije protiv Mustafe bez presedana i neprihvatljiva, kao i flagrantno kršenje ljudskih prava.

"Mustafu optužuje država, koja još uvijek ima prljave ruke od ratova izazvanih u regionu protiv svih nesrpskih zajednica“, napisala je Haradinaj Stubla.

Ministarka spoljnih poslova u tehničkom mandatu uputila je otvoreno pismo ambasadorima Kvinte u Srbiji i kako je navela, savezničkim zemljama Saveta bezbjednosti UN i međunarodnim organizacijama za ljudska prava.

U pismu ambasadorima Kvinte u Beogradu, Haradinaj Stubla optužuje Srbiju za šovinističku i rasističku politiku prema Albancima, a predsjednika Vučića da nastavlja sprovođenje Miloševićeve doktrine iz prošlog vijeka.

 Izvor: Kosovo Online/Gazeta express